Novosti

Get up, speak up!

Nekad je teško čak i na najopuštenijim satima motivirati učenike da aktivno govore engleski jezik bez korištenja hrvatskog, a da im pri tome bude zabavno i da aktivnost razvija njihovu maštu. Seems like an impossible task, right? Mi smo zato s našim naprednijim Englezima u službi razvijanja mašte i poboljšanja vještina govorenja na engleskom posegnuli u sedmu umjetnost – film.

Film After the Dark daje izvrsnu i užasno kreativnu ideju za speaking activity koji će učenike toliko motivirati, da će se na kraju i posvađati na engleskom jeziku.

Ideja filma, odnosno aktivnosti, je sljedeća: dio ste grupe od 10 preživjelih nakon bačenog nuklearnog oružja. Vaš je zadatak boraviti određeno vrijeme u skloništu i ponovno izgraditi civilizaciju. U sklonište, u kojem trebate čekati da nestanu učinci radijacije, stane samo četvero od deset ljudi. Svakom od preživjelih dodijeljeno je zanimanje – neka naizgled beskorisna, neka jako korisna. Svatko treba dati argumente zašto je njihovo zanimanje najkorisnije, odnosno, zašto su njihove vještine najbolje za opstanak u skloništu i ponovno izgrađivanje ljudske vrste.

S tako maštovitom aktivnošću učenici će ići do kranjih granica svoje mašte kako bi obranili svoje zanimanje i osvojili mjesto u skloništu te će pritom razvijati kritičko razmišljanje i naučiti slušati druge. I to sve na engleskom jeziku! Think out of the box! 🙂

 

 

Tags

Napišite komentar