Njemački jezik – osnovnoškolci

Učenje stranih jezika od samog početka osnovne škole je tema koja s pravom zanima mnoge roditelje. Rani početak rezultira mnogim prednostima, da ne spominjemo da će djeca koja idu na tečajeve stranih jezika bolje svladati gradivo koje uče u školi i imati bolje ocjene.

Tijekom tečaja djeca će obrađuju gradivo koje često prati školsko gradivo, ali također može biti i u prednosti pred školskim gradivom, što djeci omogućava veliku prednost u učenju. Osim toga, mali broj učenika u grupi osigurava bolju komunikaciju s nastavnikom.

Djeca u ovoj dobi uče na način koji je njima prilagođen te se posebna pažnja pridaje aktivnostima koji uključuju pokrete (ples, igru), kreativnost (igranje različitih uloga, pjesme, brojalice). Posebna se pažnja posvećuje uključivanju multimedijskih sadržaja zato što je dokazano da 75% naučenoga usvajamo gledanjem, a 13% slušanjem (pogledajte dijagram). Zato je razumljivo da djeca vrlo brzo usvoje ono što vide i čuju, a ono što samo čuju vrlo brzo zaboravljaju.

Mnogo je razloga da omogućite svome djetetu rani početak u učenju stranih jezika. Ovo su neki od njih:
* Razvoj mozga
* Poticanje kreativnosti
* Unaprijeđena sposobnost slušanja
* Bolje komunikacijske sposobnosti
* Bolje šanse pri zapošljavanju
* Olakšano usvajanje školskih sadržaja
* Efikasno učenje povezivanjem različitih medija
I ne zaboravite, nikada nije dovoljno rano početi učiti strani jezik. Što dijete ranije počne, to će imati veće samopouzdanje u primjeni jezika.