Novosti

Tjedan mozga u Columni – brainstorm i vježbe za mozak

U Columni smo ovaj ponedjeljak i mi obilježili Tjedan mozga (14. – 20. ožujka) kroz brainstorming i vježbe za mozak. Kako bismo poboljšali kreativno izražavanje na stranom jeziku, naši su se učenici pretvorili u prave male spisatelje.

Kao uvodnu aktivnost odabrali smo lančano pripovijedanje (chain storytelling). Učenicima je prva rečenica u priči bila zadana, a ostatak su morali smisliti sami, nadopunjujući priču jedan za drugim. Od rečenice „It was a cold rainy day and I…“ dobili smo priču u kojoj smo svirali klarinet, borili se protiv Batmana i dobili pohvalu od Messija. Kakav brainstorming!

Sljedeća aktivnost bila je slična prvoj, ali su ju obavljali učenici u skupinama po troje. Zajedničkim su snagama od rečenica „Yesterday morning, I woke up in a desert…“ i „I met a dog and it gave me an umbrella.“ napisali zaista kreativne, neki ozbiljne, a neki šaljive priče (uskoro u Novostima). Idealna vježba za mozak!

Posljednja vježba za mozak je bila je uvijek popularna vježba s bojama na engleskom jeziku u kojoj učenici trebaju izgovoriti boju kojom je obojana riječ, ali ne i samu riječ, što je brže moguće. Čini se da je ova vježba za mozak prilično lagana, ali nije bilo lako probijediti. Rekord je postigao Ante Lukenda uspjevši pročitati čak 48 boja u samo 49 sekundi! Sumnjamo da može brže, ali pokušajte 🙂

boje

Tjedan mozga u Columni je bio posvećen zabavnim aktivnostima koje su ujedno i vrlo bitne vježbe za mozak. Nadalje, brainstorming je vrlo učinkovita metoda pronalaženja ideja i rješenja koja se može primjenjivati već u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te malim i velikim poduzećima.

Probajte i vi neke od ovih aktivnosti.

Napišite komentar